Transport

Brussels Airport House : Ready for take-off!

maandag 21 oktober 2013

Brussels Airport House : Ready for take-off!

Vandaag werd het Brussel Airport House officieel ingehuldigd. Een unieke one-stop service in het hart van de luchthaventerminal waar alle nuttige informatie over werken op Brussels Airport op één centrale plek te vinden is.

Vandaag werd het Brussel Airport House officieel ingehuldigd. Een unieke one-stop service in het hart van de luchthaventerminal waar alle nuttige informatie over werken op Brussels Airport op één centrale plek te vinden is. Het  Brussels Airport House is een gezamenlijk initiatief van diverse partners en overheden die actief zijn rond werkgelegenheid en openbaar vervoer. VDAB, POM Vlaams-Brabant, VOKA, Brussels Airport, De Lijn, , Airport Academy, Provincie Vlaams-Brabant, en RESOC Vlaams-Brabantzijn de initiatiefnemers van Het Brussels Airporthouse. Belangrijk hierbij is de nauwe samenwerking met de tegenhangers uit Brussel en Wallonië van de verschillende partners, zoals BECI, UWE, Brussels Metropolitan, ACTIRIS, FOREM, NMBS en MIVB .

Niet enkel luchtvaartgerelateerde jobs!

 

Het jobaanbod is zeer divers, gaande van meer algemeen inzetbare jobs als kelner, verpleger, elektricien of bakker tot specifieke luchthavenjobs als check-in bediende, loadmaster, bagagemedewerker of steward(-ess). Het Brussels Airport House licht het ruime aanbod toe en adviseert de werkzoekende op maat over waar hij of zij kan aankloppen voor de start van een aantrekkelijke loopbaan in de luchtvaart.

“Brussels Airport biedt vandaag werk aan 20.000 medewerkers in de meest uiteenlopende jobs. Na de Antwerpse haven is Brussels Airport de belangrijkste economische groeipool in ons land. De luchthaven is een unieke werkplek die erg tot de verbeelding spreekt. Tegen 2020 voorziet de luchthaven 10.000 bijkomende rechtstreekse en onrechtstreekse jobs”, aldus Arnaud Feist, CEO Brussels Airport.

 

Partnerships

 

Voor de 262 bedrijven die personeel tewerkstellen op de luchthaven is het opportuun om de openstaande vacatures snel in te vullen met een geschikte kandidaat. Het Brussels Airport House heeft daarnaast ook een belangrijke structurele rol, namelijk de duurzame bereikbaarheid via het openbaar vervoer promoten, alsook de noden van de luchthavenmedewerkers inzake openbaar vervoer screenen en de samenwerking stroomlijnen tussen de betrokken partners.

 

Brussels Airport House praktisch

 

Het Brussels Airport House biedt de kans aan de arbeidsmarktbemiddelaars om op een laagdrempelige manier in contact te treden met werkgevers en werknemers van de luchthaven. Tegelijk zijn werkzoekenden die willen werken op de luchthaven welkom om samen met VDAB, Actiris en Forem op zoek te gaan naar de voor hen geschikte openstaande functies. Bovendien fungeert het Huis als een “portaal” naar de bredere dienstverlening van de arbeidsmarktbemiddelaars. Er zal bijvoorbeeld zeer nauw samen gewerkt worden met de “Airport Academy”, dat mogelijkheden biedt naar opleidingen voor werk op de luchthaven. Op termijn mikt het Brussels Airport House tevens op samenwerking met scholen en andere educatieve centra.  

 Het Brussels Airport House is daarmee een echt “inhouse”-ontmoetingsplaats voor de bedrijven op de luchthaven: dankzij de fysieke aanwezigheid op de luchthaven houden ze de vinger aan de pols van de arbeidsmarkt.  

 

Waar: Brussels Airport - 4de verdieping passagiersterminal

Telefoonnummer: 02 753 50 66

www.brusselsairporthouse.be

www.luchthavenhuisbrusselsairport.be

 

Perscontact

VDAB: Carl Van den Eynde – GSM : 0499/98.99.44

Brussels Airport: Florence Muls – Press Office : 02/753.43.20

POM: Tom Philips – GSM : 0473/46.62.23

VOKA: Cliff Van Craen – GSM : 0478/818171

De Lijn: Karen Vandenplas – GSM : 0471/20.00.22