Transport

Over Brussels Airport

Brussels Airport Company NV is de beheerder van de nationale luchthaven Brussels Airport. Aandeelhouders zijn de Belgische staat (25%) en een consortium van privé-investeerders.

Brussels Airport Company heeft als grootste uitdaging om de luchthaven verder te ontwikkelen als intermodaal kruispunt dat de hoofdstad van Europa met de rest van de wereld verbindt. Brussels Airport is met ruim 21,8 miljoen passagiers en 490.000 ton cargo per jaar één van de belangrijkste luchthavens van Europa.

Via Brussels Airport wordt België verbonden met meer dan 200 rechtstreekse bestemmingen, die uitgevoerd worden door een 80-tal luchtvaartmaatschappijen (hoofdzakelijk passagiersairlines en ongeveer 20% volvrachtmaatschappijen).

Brussels Airport

Volg BrusselsAirport op Twitter of via Facebook

Brussels Airport Company

Werkgelegenheidsimpact

De luchthaven is de 2de grootste economische pool van België, met 20.000 directe en 40.000 indirecte jobs. Op elk willekeurig ogenblik zijn op de luchthaven vacatures beschikbaar voor iedereen opleidingsniveau voor zowel tijdelijke als voltijdse functies. Dit tijdens de gebruikelijke kantooruren, ploegendienst of nachtdienst.

We hopen dat deze pagina’s je kunnen helpen om een nieuwe uitdaging te vinden op onze luchthaven. We kijken er alvast naar uit je te verwelkomen als nieuwe luchthavencollega.

brusselsairport.be